Общи условия за ползване

Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП), Закона за електронната търговия(ЗЕТ) и Закона за защита на личните данни(ЗЗЛД), както и с другите нормативни актове, действащи в Република България.

 Публикуваме и линк към платформата за онлайн решаване на спорове тук.Тя се администрира от Европейската комисия и целта ѝ е да се разрешават спорове за онлайн покупки на стоки или услуги между потребители и търговци в рамките на целия Европейски съюз.

 1.ТЕРМИНИ

 „ПРОДАВАЧ” е интернет сайтът lorena.bg, който е собственост на „Илиз” ЕООД и служи за виртуална платформа за продажба на стоки. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

„ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите в електронния магазин стоки.

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е интернет сайтът Lorena.bg, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за поръчка и покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

„Илиз” ЕООД е търговското дружество с ЕИК: 206643329,  със седалище в София, България, ж.к Младост 3,бл325 (същия адрес за кореспонденция) и телефони за контакти: +359 896786999

  (на цена за стандартен разговор - според тарифата на съответния оператор), което създава и поддържа електронния магазин, предлага и продава стоки в магазина и определя настоящите Общи условия, при които се продават стоките. „Илиз” ЕООД има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

„ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Поръчката се опакова и изпраща по куриер към предварително посочен в поръчката от Потребителя адрес, след като бъде одобрена по имейл или телефон. Одобрението по имейл става с изпращане на имейл (електронно писмо) за потвърждение. Одобрението по телефон става след обаждане от служител на онлайн магазина за потвърждение.

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

„БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.

 2. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

 2.1 Разглеждането на елeктронния магазин lorena.bg е напълно свободно и достъпно от всички точки на света.

2.2. За да се пазарува от електронния магазин LORENA с пълни ползи за потребителя ( включване по програми за лоялност, получаване на регулярни информационни бюлетини)  е необходима регистрация с парола и електронна поща (e-mail) или име на получателя, имейл, телефон и адрес за доставка. Регистрирането е напълно безплатно и става като се попълни формата за регистрация. Регистрираният клиент има възможност да се ползва от всички услуги на онлайн магазина. Потребителите имат възможност да пазаруват от LORENA и без регистрация в магазина, като тогава се използва т.нар ‘’бърза поръчка’’.

2.3. Потребителят трябва да посочи e-mail и парола, лични данни и адреси за доставка.

2.4. „Илиз” ЕООД  има правото да събира, обработва и ползва личните данни на своите потребители с оглед нуждите на електронния магазин, като същевременно има задължението да опазва в тайна тези лични данни, да не ги използва за други цели, нито да ги предоставя на трети лица, с изключение на Продавачите в магазина.

2.5. В електронния магазин LORENA на всяка стока е посочена цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта. Също така, на всяка страница на представена стока има възможност Потребители на Lorena Bulgaria да дават мнения и оценки, касаещи дадената стока.

2.6. Всички посочени на сайта цени са крайни.

 3. ПОРЪЧКА НА СТОКИ

 3.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

3.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;

3.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране;

3.1.3. вярно попълнени данни за контакт– две имена, телефон.

3.2. Поръчката се активира, т.е. заявява се до електронния магазин чрез натискане на бутон „Потвърди“- намиращ се под данните за цена, доставка и начин на плащане на поръчката, който бутон се появява, след като първо е добавен в кошницата поне един продукт чрез бутон „Добави в количката” и е натиснат бутон „Плащане”.

3.3.  Lorena.bg ще изпрати уведомление до Клиента за регистриране на поръчката в системата си,което няма смисъла на приемане,потвърждаване,или поемане на ангажимент за изпълнението й. Това уведомление lorena.bg прави по електронен път (имейл) или по телефона.       

3.4. Затова Lorena.bg има правото да не достави част или всички артикули от Поръчката по различни обективни причини,включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи Lorena.bg уведомява за това Клиента чрез имейл или по телефона. 

3.5. Поръчки в електронния магазин LORENA се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

3.6 Работното време на консултантите на онлайн магазин LORENA е:

От Понеделник до Петък от 09:00 до 18:00 часа.